top of page

Geschiedenis kantine

Pytsje de Graaf opent nieuwe kantine Tennisclub Metslawier e.o.

 

Zaterdag 19 maart was het zover. De nieuwe kantine van TC Metslawier e.o. werd officieel geopend door wethouder Pytsje de Graaf en voorzitter Cor Schat. Een kantine waaraan met man en macht is gewerkt door vrijwilligers en met behulp van sponsors tot stand is gekomen. 

En het resultaat mag er wezen: het is een mooi, ruim en sfeervol geheel geworden ontworpen, door architecte Karin Couwenbergh. Praktisch bovendien, want de kleedgelegenheid zit nu in het gebouw zelf, waar voorheen de tocht naar het voormalige gymnastieklokaal gemaakt moest worden. De sfeer van vroeger is bewaard gebleven, het uitzicht op de baan is zelfs verbeterd, kortom, het is een groot succes gebleken.

 

Tijdens de nieuwbouw werd er ook een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerp van een nieuw logo van de tennisclub. In twee rondes werd er door een vijftiental leden uit de mooie creatieve ontwerpen een nieuw logo gekozen. Dit ontwerp is gemaakt door Annie Schat-Vanger. Met de opening van de nieuwe kantine, is ook het nieuwe logo officieel in gebruik genomen. Een geheel nieuwe frisse start in een geweldig mooi nieuw gebouw.

 

Om nog enkele praktische zaken aan te schaffen voor in de nieuwe kantine, heeft de tennisclub van diverse kanten tijdens de officiele opening, nog extra financiele giften mogen ontvangen, o.a. van wethouder Pytsje de Graaf, Bouwbedrijf Allema, Nutma Schilders en Bouma Installatiebedrijf.

 

De dag van de opening zelf stond verder in het teken om mensen enthousiast te krijgen voor tennis, en dat is eigenlijk niet zo moeilijk, omdat het zo'n geweldige sport is. Na de toespraken en de formele opening door de voorzitter Cor Schat en de wethouder Pytsje de Graaf werden om 14.00 de sportieve activiteiten gestart.

 

Van 14.00 tot 16.00 werd er een tennisparcours gehouden voor de jeugd van de basisscholen. Meer dan 30 jeugdige spelers werden door ervaren spelers begeleidt door de verschillende onderdelen. Niet alleen de kinderen waren enthousiast, maar ook de ouders en overige toeschouwers.

 

Vanaf 16.00 was er een open hoge hoed toernooi, waar iedereen zich voor mocht opgeven. Dit leverde leuke en mooie tennistaferelen op, aangezien alle niveaus hier aanwezig waren op de baan. En mensen, welke nog nooit tennis gespeeld hadden, ontdekten hun eigen onvermoede talenten.

 

Vanaf 20.00 werd er door de leden, genodigden en overige belangstellenden uitvoerig na gesproken over deze mooie, zeer geslaagde dag en de mooie nieuwe kantine van TC Metslawier eo. En met de voltooiing van de nieuwbouw van een nieuwe kantine met kleed- en doucheruimten kan deze levendige en bruisende vereniging weer jaren vooruit in de landelijke competities en toernooien.

 

Mochten er nog belangstellenden zijn voor de tennislessen, zij kunnen vrijwel direct aan de slag; dinsdag 5 april gaan die van start. Een mooi moment om te beginnen omdat het buiten al weer aangenaam vertoeven is. Dus mochten er nog geinteresseerden zijn, meld u dan nog gerust even aan. Eventuele nieuwe leden krijgen bovendien nog een mooie korting om voor de rest van het jaar een lekker balletje te slaan op de 3 prachtige kunststofbanen. Een groot voordeel van de Metslawierder banen: je kunt het hele jaar door tennissen én op vrijwel elk tijdstip. Metslawier is in het bezit van een uitstekende baanverlichting, dus het zal geen probleem zijn om s' avonds ook nog even tegen een balletje te meppen.

 

Tennisclub Metslawier en omstreken heeft leden uit geheel Noordoost Friesland, van Wierum tot Anjum, van Moddergat tot Oostrum. Wilt u ook kennismaken met tennis of tennislessen gaan volgen, kijk dan op de website van de tennisclub, www.TCMetslawiereo.nl. De vereniging biedt (aspirant) leden tennislessen aan, welke zowel in het voorjaar, als in het najaar gegeven worden.

Daarnaast is er elke woensdagavond toss avond voor de leden van de tennisclub.

bottom of page